keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kevään 2016 projekteja: WC-pumpun uusiminen

Yksi listalla ollut projekti (WC-pumpun uusiminen ja septiletkun vaihtaminen) ei erityisemmin houkutellut, mutta homma oli kuitenkin parempi tehdä viileässä/kylmässä säässä.

Vanha Jabscon pumppu vuosi/ tihkui pumpatessa pumpun varresta. Lisäksi pumppu ei jaksanut työntää kaikkea nestettä joutsenkaulan läpi septille asti, jolloin osa nesteestä valui aina takaisin. Asialle piti siis tehdä jotain!

Jabscoon oli tarjolla kokonainen uusi ns. Twist and Lock -mallinen pumppu, johon päädyin nopean harkinnan jälkeen. Uusi pumppu maksoin n. 90 EUR, ja varaosina myytävät tiivistesetit n. 40-50 EUR.

Hetken harkitsin myös sähköisesti toimivaa vessanpönttöä, mutta päädyin kuitenkin vanhaan hyväksitodettuun ja luotettavaan ratkaisuun. Kieltämättä alipaine-WC olisi hieno!

Samalla päätin uusia pöntöstä kolmitieventtiilille menevän septiletkun (n. 2 m), koska vanhassa letkussa oli jo pitkään seissyt harmaa vesi, ja sen iästä ei ollut tietoa. Sanitettiletkukin taisi olla Jabscon valmistamaa ja kustansi n. 20 EUR/metri

Homma lähti liikkeelle koleana huhtikuisena päivänä vanhan systeemin purkamisella.

Vanha septiletku kahdessa osassa.

Vanha pumppu.

Uuden 38 millisen saniteettiletkun taivutus kylmässä säässä pienessä WC:n kaapissa oli juuri niin hankalaa kuin voi kuvitellakin, mutta pienen väännön jälkeen uutuuttaan säihkyvä letku oli paikoillaan.

Päätin kokeilla samalla Purytec-nimistä kemikaalia, joka syöttää huuhteluveteen automaattisesti raikastetta. Aiemmin olen käyttänyt pullosta lisättävää Star Briten WC-kemikaalia. Purytecin pitäisi riittää noin 400 huuhteluun. Täydellinen setti maksaa vähän yli 20 EUR, vaihtopullo vähän yli 10 EUR. Ensikokemus on, että vessassa on nyt aina Purytecin raikas tuoksu.

Uusi Twist and Lock -pumppu ja Purytec.

Tähänkin projektiin meni helposti pari tuntia. Uusi pumppu toimii hyvin ja neste menee hienosti septisäiliöön asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti