keskiviikko 9. elokuuta 2017

Ilmansuodattimen vaihto Yanmar 6by260 -moottoriin

Tänä vuonna olin päättänyt vaihtaa ilmansuodattimen, koska vanha ilmansuodatin oli erittäin likainen. Kampikammio huohottaa suodattimeen, mikä saa sen näyttämään erittäin likaiselta.

Vanha ilmansuodatin... Onpa likainen!


Hakukoneet antavat "Yanmar 6BY air filter" -haulle useimmiten koodin 120650-12510. Hain tällaisen Bike&Boat Wordistä Vantaalta. Kun menin veneelle, huomasin, että suodattimen kiinnityskaulus on aivan liian pieni sopiakseen turboon. Ilmeisesti ainakin 6BY3-mallissa on erimallinen turbo. Otin vanhan ilmansuodattimen pois, ja luin numeron itse osasta. Oikea koodi ainakin omaan moottoriini on: 120660-12510! Ajelu Vantaalle, ja sain vaihdettua päittäin uuteen koodiin.


Itse vaihtotyö on helppo. Ison letkunkiristimen löysääminen ja huohotinletkun irrottaminen. Samalla pääsee tarkastamaan turbon ulkoisen voinnin.

Holset-turbon siivekkeet. Hyvältä näyttää!

Uusi filtteri laitetaan turboon kiinni ja huohottimen letku filtteriin kiinni.


Uusi ilmansuodatin on huomattavasti siistimpi kuin vanha.

Ilmansuodatin on todella kallis, vähän yli 170 Euroa, muistaakseni. Yksi vaihtoehto saattaisi olla filtterin pesu ja öljyäminen. Ainakin jollain yhdysvaltalaisella keskustelupalstalla, eräs veneilijä oli onnistuneesti pessyt kyseisen filtterin. Onko joillain kokemusta?



4 kommenttia:

  1. tuohon varmaan sopisi joku tarvike turbo-suodatin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Katselin tarvikesuodattimia jonkin verran. Tuo huohotusletkun liitos olisi pitänyt järjestää jotenkin. K&N:llä taisi olla joku optiokin siihen. Tällä kertaa päädyin kuitenkin merkkivaraosaan.

      Poista
  2. Hei BesserFisher,

    Olemme ajelleet samanlaisella MF925:lla viisi vuotta ja meillä oli sama suodattimen vaihto edessä tänä vuonna. Vaihdatimme samalla myös huohottimen suodattimen. Katsotaan josko ilmansuodatin pysyisi nyt siistimpänä.

    Hyviä veneilyjä loppuvuodelle!

    VastaaPoista
  3. Hienoa kuulla muista MF925:sta!

    Ajattelin talvella tutkia myös huohottimen öljynerotinta. Webissä on hyvää tietoa Bemari-sivuilla m57-moottorista, johon 6BY-sarja perustuu. Nykyisin niissä on öljynerottimena vortex-erotin. Uskoisin, että itselläni on vanhanmallinen huopainen rulla erottimena. Autoissa tuo huopainen rulla aiheutti jäätyessään aikoinaan ongelmia. Veneellä ei onneksi ajeta pakkasella.

    Hyvää veneilykauden loppua teillekin!

    VastaaPoista