lauantai 13. elokuuta 2016

Satamia: Högsåra, satama 597

Högsåra on kohde, jossa tulee käytyä usein, kun siellä päin liikkuu. Högsåran saari on viehättävä ja rakennuksetkin ovat hyvässä kunnossa. Aika usein saaristossa paikat ovat vähän rempallaan, mutta Högsårassa asia ei ole näin.

Satama on melko suosittu ja heinäkuussa on hyvä olla paikalla ajoissa, viimeistään alkuiltapäivästä. Veneiden kiinnitykseen ja fendareihin kannattaa panostaa, varsinkin väylän puolella, sillä aika ajoin jonkun ison aluksen aallot tulevat, ja keinuttelevat veneitä. Väylä kulkee kuitenkin sen verran kaukana, että useimmat aallot vaimenevat ennen kuin saapuvat rantaan.

Kuva laiturista.
Laitureilla on sähkö tarjolla halukaille. Laiturin alkuun on tullut pieni "baari", mikä ei ainakaan meidän vierailumme aikana ollut häiriöksi. Aamulla satamassa myytiin tuoreita sämpylöitä ja pullaa.

WC on puucee ja ihan OK. Miehille on erillinen "ränni". Satamassa on sauna, jota en ole koskaan vuokrannut. Lisäksi vähän matkan päässä, joku mainostaa maalla olevaa saunaa.

Lähellä satamaa on myös kiva uimaranta, jossa paikallinen uimakoulukin järjestää tunteja.

Uimaranta.
Satamasta voi kävellä kuuluisaan Farmor's Cafe- ravintolaan, josta on tullut tosi suosittu. Kahviin saa ilmaisen santsikierroksen ja kakkupalat leikataan itse omantunnon mukaan. Tarjolla oli myös erittäin houkuttelevan näköinen ja runsas lounas seisovasta pöydästä. Sen hinta oli tosin mielestämme kova, sillä kolmihenkisen perheemme syöminen sunnuntaina olisi maksanut vähän yli 100 EUR.

Näkymä Farmor's cafen yhdeltä terassilta.
Högrasta pääsee tietä pitkin toiseenkin satamaan, Kejsarhamniin, jonne on kiva kävellä katselemaan veneitä ja maisemia.

Högsåra on satama, jonne tulee mentyä joka vuosi. Uskon, että ensi kesäkään ei tee poikkeusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti