torstai 4. elokuuta 2016

Satamia: Tammisaaren Pohjoissatama, vierassatama 453

Tammisaari on viehättävä kaupungikohde. Minun mielestäni se on jollain tasolla jopa parempi kohde kuin Hanko!

Vietimme kolme päivää Tammisaaressa. Sen vanhat rakennukset ja kävelykatu tekivät vaikutuksen. Muissa blogeissa on kuvia paljon itse kaupungista (Esim. haaveenahyvakuva.blogspot.fi).

Vierasvenepaikat näkyvät taulusta (kuva alla). Ensimmäisen yön olimme vasemmalla olevassa laiturissa, joka ei taida enää kuulua vierassatamaan, sillä poijuja oli enää kolme jäljellä. Loput veneet käyttivät peräankkuria. Tullessamme länsituuli oli kova, ja satamasta ei ollut lähtenyt veneitä. Seuraavana aamuna saimme "paremman" paikan päälaiturista.

Vierasvenepaikat

Satamakonttori on merkitty info-merkillä. Sieltä saa koodin WC-tiloihin ja suihkuun. Tammisaaressa on ilmainen aamusauna, mutta iltaisin ei ole yhteissaunaa, kuten yleensä tämän kokoisissa satamissa.

Satamakonttori
Laiturialueella sijaitsee myös ravintola Knipan. Kävimme siellä hyvällä lounaalla. Lounas maksoi 12 EUR (2016) ja oli hyvä. Ravintolassa tuntuivat lounastavan myös Tammisaaren poliisit, palomiehet ja ambulanssihenkilöstö, joten syödessä on turvallinen olo!

Ravintola Knipan.

Kuva satamasta. Peräpoijussa olevat veneet ovat vieraille tarkoitetussa laiturissa

Aivan sataman perukoilla on muutama paikka, jonne pääsee moottorivenellä ja matalasyväyksisellä purjeveneelläkin. Peräpoijukiinnitys ja keula rantaan. Näissä erittäin suojaisissa paikoissa en ainakaan huomannut sähköä olevan tarjolla, joten käyttöakkujen on hyvä olla iskussa, jos aikoo viettää paikassa pidemmän aikaa.

Suojaiset paikat lähellä polttoainelaituria.

Lähellä sijaitsee myös polttoaineautomaatti ja septitankin tyhjennyspiste.

Aivan sataman tuntumassa on kivannäköinen uimaranta, mutta kova tuuli ja alle 20 asteen lämpötila ei houkutellut uimaan tällä kertaa!

Sataman lähellä oleva uimaranta.


P.S. Kissoista kiinnostuneille

Vanhojen kissojemme kuoltua vanhuuteen päätimme hankkia uuden kissan, samaa taattua rotua kuin edellisetkin (Pyhä Birma). Lähtiessämme reissuun kisu oli n. 7 kk ikäinen. Äkkiä katti tottui veneilyn kuvioihin. Suosikkipaikka on sisäohjaamon ikkunan ääressä, josta voi tarkkailla ohikulkijoita.

Pesuoperaatio käynnissä.
Ajossa kissa pidetään kopissa. Hiekkalaatikoksi hankimme pienimmän mahdollisen avolaatikon. Ruokailupiste on sisäohjaamon jalkatilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti