keskiviikko 10. elokuuta 2016

Satamia: Predium, satama 501

Kun lähdimme Tammisaaresta, sää oli aurinkoinen ja kaunis, ja tavoitteena oli ajaa aina Kasnäsiin asti. Avomereltä lähestyi kuitenkin sakea sumu. Vaikka veneessämme on tutka, päätimme hakeutua tauolle. Prediumin satama oli kuin tilauksesta pohjoispuolellamme.

Virallinen ajoreitti satamaan on ainakin sumussa melko ihmeellinen. Satamaan ajetaan väylää pitkin, jossa ei ole merimerkkejä. Molemmin puolin väylää ajettaessa oli vedenalaiset karikot. Myöhemmin kävi ilmi, että satamaan pääsee idästä ja etelästäkin suoraan ohimenevältä väylältä, mutta näitä reittejä ei ole muistaakseni merikorttiin merkitty.

Sumu on vielä tiheää, mutta jo hälvenemässä. Poistuimme satamasta kahden saaren välistä välttäen merikorttiin merkittyä kiveä. Riittävän moni paikallinen oli ennen sitä ajanut ulos samaa reittiä.

Itse satama toimii sadoille veneille kotisatamana, mutta toimii vierassatamanakin hyvin. Vieraspaikat ovat sataman perällä ja kiinnitystapa on poiju.

Info-taulu Prediumista.

Rannalla on joitain palveluja, kuten kahvila, WC ja kauppa. Rannassa on myös polttoaineen jakelupiste. Infotaulussa on mainittu lisäksi jätepiste ja sauna. Saunan voi ilmeisesti vuokrata.

Ihan hyvin täälläkin olisi yhden yön voinut viettää. Sumu hälveni kuitenkin parin tunnin odottelun jälkeen nopeasti, ja päätimme jatkaa matkaa.


Kävelyreittejä muille laitureille. Sumu hälvenee nopeasti.

Hangossa oli regatta meneillään ja ajoimme suoraan Kasnäsiin.

Iltapäivällä meren yllä oli sitkeä noin metrin sumukerros, ja meno oli aavemaista. Vasta Hangon läntisellä selällä sumu oli kokonaan kadonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti