maanantai 1. elokuuta 2016

Satamia: Jakobshamns (Jakob Ramsjö), vieraslaituri 416

Jakobshamn (http://www.jakobshamn.fi) sijaitsee sopivasti Porkkalanselän rannalla. Sijainti on hyvä, jos tulee idästä ja on juuri ylittänyt Porkkalanselän. Lähellä Jakobshamnia ovat myös Inkoon vieraslaituri (413) ja Stora Fagerö (411). Barösundiin päin mentäessä lähellä ovat Elisaari (419) ja Barösund (422).

Kesällä 2016 saapuessamme hyvän sään raja oli juuri Inkoon tietämillä. Jakobshamnista pystyi näkemään, kuinka idempänä satoi. Jäimmekin kahdeksi päiväksi nauttimaan aurinkoisemmasta säästä, sillä matka tänne oli tehty sateessa ja tuulessa.

Satama oli melko tyhjä, kun vierailimme ma-ti heinäkuun alussa. Olen joskus sattunut paikalle kauden päättäjäisten aikaan, jolloin satama on täynnä ja meno aika villiä. Tällä kertaa satama oli kuitenkin erittäin rauhallinen pysähdyspaikka.

Laituriin mahtuisi paljon enemmän veneitä! Rannasta päin katsottaessa
oikealla on vedenalainen kivi (matalaa), joka on merkitty pienellä poijulla.
Satamamaksu (20 EUR) on kausikortti, ja kattaa kuluvan kesän!

Näkymä laiturilta rantaan.

Rannassa on ravintola, josta löytyy myös katoksellinen alue. WC:t ovat rakennuksen takana ja saunalla.

Näkymä ravintolan katetulta alueelta merelle.
Saarelta löytyy rantalentopallokenttä ja luontopolku. Luontopolku lähtee punaisen omakotitalon nurkalta ja on merkitty merkkikuvioilla.

Luontopolku alkaa tästä.
Luontopolku on melko lyhyt, mutta ihan kiva ohjelmanumero päivälle.

Söin ravintolassa myös paikallisen hampurilaisen. Maistui!


P.S. Veneistä kiinnostuneille

Illalla satamaan tuli sveitsiläinen vene, jonka merkki oli "ei Suomessa niin tunnettu" Trader (www.tradermotoryachts.com). Ilmeisesti 42-jalkainen Signature seriesin vene oli kyseessä. Uskomattoman suuren ja korkean näköinen vene, jonka rinnalla Merry Fisherimme tuntui kutistuvan jollaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti